tirsdag den 31. december 2013

Leg med denim - endnu et reste-eventyr.

Jeg har altid haft en svaghed for at arbejde i denim.
Om det er nyt eller genbrug/re-design, om det er leg eller ambitiøse projekter - jeg elsker bare at lege med denim.

Jeg er så heldig at have en mor, der er skrædder og har egen forretning. Det betyder selvfølgelig at jeg har en tendens til at købe mig fattig i fantastiske stoffer hver gang jeg er en tur "hjemme", men det betyder også at jeg har muligheden for at rode i skrædderiets "reste-spande" ved samme lejlighed.

Min mor har samme jyde-gen som jeg selv har; ting, der kan bruges - de skal ikke smides ud!
Derfor har hun altid et skatkammer af materialer til at ligge som hun ikke selv har tiden til at udnytte, og hun bliver glad når jeg kommer og "plyndrer" - for så bliver det brugt!

I efterårsferien fandt hun en sand skat frem til mig; En kæmpe kasse med afklippede ben fra jeans, som hun havde haft en ordre på at afkorte til shorts for nogle år siden. Disse lækre, lækre bukseben i op til 70 cm's længde er i en særdeles lækker kvalitet og ganske ubrugte.
De fleste af benene er fra bukser som har "vintage-look", altså er slidt strategisk rigtige steder, og det giver nogle rigtig flotte effekter når jeg omsætter det til et eller andet.

Jeg har primært omsat det til små denim-jakker til børn eller til vanter.
Men i aften fik jeg lyst til at lave en taske :)

Mor har i juleferien introduceret mig for en (for mig) ny teknik indenfor quiltning, hvor garn, rester af stof osv spændes op i en ramme på et stykke stof, og "presses ned" med et stykke vandopløseligt plast (som helt sikkert har et navn jeg ikke kender) - hvorefter der frihåndsquiltes hen over plasten til alle rester er godt syet fast, stykket vaskes og plasten forsvinder, og jeg står tilbage med et stykke unikt quiltet "stof" der kan anvendes til andre ting.

Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig - og måtte prøve! Afklip fra overlockeren kan også fascinere, og efter jersey trøjerne var der mange fine farvestrålende afklip, som jeg fik lagt fint til rette i rammen (skulle det gå galt - så var det jo lige meget når det var afklip til at begynde med)
Var faktisk ret godt tilfreds med resultatet, og da det var tørt besluttede jeg mig for at applikere lidt ovenpå det og lade det blive rammen for en denim taske.

Jeg har ikke lavet tasker før - så det har taget sin tid, det har kostet en del hovedbrud at få konstruktionen til bare nogenlunde at ligne den jeg har i hovedet, og især den "skjulte" lomme på forsiden har godt nok været noget af en omgang at gennemskue når jeg ikke har færdighederne.

Men jeg synes selv det er blevet et helt hæderligt resultat - og BESTEMT er der også plads til forbedringer ;)

1 kommentar:

  1. Er siden kommet på ideen at lave nogle skumgummi indlæg beklædt med samme for-stof, som kan isættes og tasken dermed bliver brugbar som computertaske.
    Det bliver et projekt til en projektløs dag, men det glæder mig meget at have fundet et formål til tasken, der endte med at blive lige en tand større end jeg egentlig havde besluttet, og derfor ville have været svær at finde formål til.

    SvarSlet